FOR(T)E

Uporaba intervalov in akordov v vsakdanjem življenju:
a-mol trozvok a-c-e: nizkokalorični napitek obogaten z vitamini a, c, in e iz Radenske
Velika sekunda navzgor na tonu C: zgoščenka

Mojstri okraskov:
Thrill O'Crasaic (izgovori: okrasek) (Irska)

Največji virtuoz in hkrati zobozdravnik (dentist) iz Italije, ki je izdeloval proteze z najrazličnejšimi okraski, celo s štukaturami, pa je bil signor Mordenti.

Rodbine skladateljev
Kateri skladatelj je že od rojstva dedek?
???!!!
Luigi NONO.


EPP za pevce, pihalce in trobilce in morda še kakšne ljudske aerofoniste
Če hočemo pridobiti dovolj zraka za vadenje, moramo na to misliti že pri prehrani, zato vam priporočamo nove makarone »Luftpašta«. Oblikovani so anatomsko in sicer tako, da v svojem volumnu zadržijo dovolj zraka - sicer pa povsem drugače kot običajni makaroni. Makarone Luftpašta boste spoznali že po tem, ko boste njihovo embalažo odpirali. Previdnost ni odveč. Zasliši se: pšššš, zato pazite. In še nekaj: v pol-kilogramski embalaži je 300 makaronov v obliki votlega valja (povsem drugače od običajnih makaronov). Vsak makaron meri 4 cm v višino, premer (2r) znaša 1 cm. Te mere so povsem nove in drugačne od običajnih makaronov! Volumen je pr˛v (pi er na kvadrat krat višina), kar znese 3,14 krat 0,5 na kvadrat krat 4, to je 3,14 kubičnih centimetrov. 1 liter je 1 kubični decimeter, to pomeni, da je v vsakem makaronu Luftpašte 0,00314 litrov zraka (brez kuhanja). Makaroni LUFTPAŠTA se pri termični obdelavi povečajo za najmanj 10 %, - vsekakor več kot običajni makaroni(!) to pa je že 0,003454 litrov in če pojemo približno 150 komadov makaronov Luftpašte, pridobimo 0,52 litra zraka. In če vemo, da človek pri normalnem vdihu in izdihu izmenja pol litra zraka, smo v rahli prednosti. Uživajte in bodite zračni z novo LUFTPAŠTO. Samo četrt kilograma Luftpašte vam prihrani več kot en vdih! To pa je mnogo več kot pri običajnih makaronih! Nova LUFTPAŠTA!

(Oglas je brezplačen, ker ga podpira ekologija - področje onesnaževanja zraka).


Pri Šurcu gre tokrat zares
Ob tem jubileju je tudi mene končno doletela posebna čast. Znašel sem se namreč na koncertnem odru Kulturnega doma Nova Gorica! Vauu! Na šolskem koncertu sem med posameznimi točkami nastopa prenašal stole in notna stojala. No, ja, za začetek pa je nekaj, ha! Tudi nogometni zvezdniki so kot mulci nekoč za golom pobirali žoge.
(Na žalost sem že malo starejši mulc).


Matjaž Šurc