PREDSTAVITEV UREDNIŠKEGA ODBORA PRIMORSKIH SOZVOČIJ

ROSSANA PALIAGA - GM Trst
"Rodila sem se v Trstu 18.maja leta 1974. Krivec mojega že dolgoletnega vsestranskega predajanja in razdajanja glasbeni umetnosti je Wolfgang Amadeus Mozart, ki me je v mladih letih tako očaral s svojo glasbo, da sem se potem odločila za vpis na šolo Glasbene matice, da bi se s študijem čim bolj približala tej umetnosti. Tu sem štirinajst let sledila lekcijam klavirja z različnimi pedagogi, v tem obdobju pa sem se s korepetiranjem navdušila za solopetje in sem tako začela obiskovati tudi pevske lekcije. Resnici na ljubo, me je velika ljubezen do petja spremljala že od mladih nog in sem se vedno -in do danes neprekinjeno- ukvarjala z zborovskim petjem. Glasbena teorija, raziskovalno in predvsem časnikarsko delo na glasbenem področju so bili cilj mojega študija in poglabljanja in to tudi na univerzi; diplomirala sem namreč iz literarnih ved, a v okviru posebne veje za gledališče, filmsko umetnost in glasbo, z diplomsko nalogo iz zgodovine glasbe.
Od leta 1997 sodelujem s slovenskim oddelkom deželne sekcije Italijanske radiotelevizije z oddajami resne glasbe, kot glasbena kritičarka pa od istega leta redno sodelujem s Primorskim dnevnikom, občasno pa še z drugimi slovenskimi in italijanskimi deželnimi časniki in revijami. Moja dejavnost na področju muzikološke raziskave obsega tudi katalogizacijo glasbenih dokumentov.
Dejavnosti je še in še, od sodelovanja z raznimi funkcijami pri raznih kulturnih društvih na tržaškem in goriškem območju do delovanja v Slovenskem stalnem gledališču v Trstu, kjer sem večkrat sodelovala pri stikih z javnostjo; kljub razvejanosti moje dejavnosti pa sem prepričana tudi v doslednost, temeljni red in koherenco te naporne, a navdušujoče delovne poti, saj se vedno in povsod ukvarjam le z glasbo, na to ciljam v vsaki od svojih študijskih in delovnih izkušenj, ki se med seboj dopolnjujejo kot nujni, pisani kamenčki istega mozaika."

VALENTINA PAVIO HLEDE - SCGV Emil Komel Gorica
Valentina Pavio - Hlede je zaključila klavirski študij na Slovenskem centru za glasbeno vzgojo Emil Komel v Gorici pri prof. Heleni Plesničar in leta 1992 z odliko diplomirala na konservatoriju "G. Tartini" v Trstu. Ob klavirju je redno obiskovala slovensko klasično gimnazijo "P. Trubar" v Gorici in po maturi nadaljevala študij političnih ved na tržaški univerzi kjer je diplomirala leta 2001.
Glasbeni študij je nadaljevala na različnih izpopolnjevalnih tečajih, pedagoško znanje pa je poglabljala na dvoletni klavirski šoli za pedagoge pod mentorstvom prof. Sijavuša Gadjieva in drugih pedagogov. Igra v komornih skupinah ArsAteljeja, solistično je tudi nastopala z orkestrom Slovenske filharmonije. Poučuje klavir na SCGV Emil Komel, kjer je tudi vodja klavirskega oddelka.

MATJAŽ ŠURC - GŠ Nova Gorica
Rojen je 4. novembra 1965 na Jesenicah. Diplomiral je na AG v Ljubljani iz flavte, že med študijem pa je bil stalni substitut v Simfoničnem orkestru RTV Ljubljana. Po končanem študiju je poučeval na Jesenicah, nekaj časa igral v Godbi milice, kasneje pa vodil tudi dva orkestra: Pihalni orkester jeseniških železarjev in Godbo Gorje (s katero je izdal tudi zgoščenko »Gorjanski zvonovi«). En mandat (od 1997 do 2001) je bil tudi ravnatelj GŠ Jesenice, od septembra 2001 pa je redno zaposlen v GŠ Nova Gorica kot učitelj flavte, kljunaste flavte in komorne igre. V Primorskih sozvočjih je med drugim, »zadolžen« tudi za »scherzo« stavke...

VALČI KAVČIČ - GŠ Idrija
(rojena 22. 04. 1955 v Idriji; učiteljica glasbe, končala Pedagoško akademijo)
»Rada imam slovensko besedo in glasbo, ki veje iz nje.
Niti srebra se mi prepletajo med domom, službo in idrijskim hribovjem.
Živim za danes in delam za sozvočje jutrišnjega dne...«

MARIJA SLOSAR LENARČIČ - GŠ Ilirska Bistrica
profesorica glasbe, je že vrsto let zaposlena v Glasbeni šoli Ilirska Bistrica, kjer poučuje nauk o glasbi in klavir. Vseskozi vodi tudi komorni dekliški zbor Vox Ilirica iz Ilirske Bistrice.

TATJANA ŠKERLJ - GŠ Frana Gerbiča Cerknica
Tatjana Škerlj poučuje klavir na Glasbeni šoli Frana Gerbiča v Cerknici. Zelo rada ima svoje učence in se z njimi veseli vseh najmanjših uspehov. »Smeh je pol zdravlja« - tega načela se močno drži. Sprehodi v naravi ji pomenijo sprostitev in veselje, prav tako tudi obiski glasbenih predstav (opernih, baletnih, koncertnih...).


VESNA SOBAN - GŠ Vrhnika
Na GŠ Vrhnika poučujem kitaro že triindvajset let. V vseh teh letih sta se dva moja učenca odločila za študij kitare: Eva Hren, ki je leta 1989 bila prvonagrajenka na tekmovanju v Sloveniji in sedaj nadaljuje zelo uspešno kariero kot profesorica kitare in pevka v triu Katrinas, ter Andrej Pekanovič, ki nadaljuje šolanje v tujini in bo kmalu diplomiral. Občasno z učenci nastopamo na razstavah in literarnih prireditvah. Tako se vsi vključujemo v kulturni utrip Vrhnike in skromno prispevamo k širjenju glasbene kulture našega mesta.

ALENKA PODGORNIK MIKLAVEC - GŠ Sežana
Vez z Glasbeno šolo Sežana sega že v moja šolska leta, ko sem kot učenka Nižje glasbene šole Sežana obiskovala pouk klavirja.Glasbena pot me je nato zanesla na Glasbeno matico v Trst in nato na Muzikologijo in Akademijo za glasbo v Ljubljani. Po končanem študiju klavirja v razredu prof. Zdenke Novak sem se pred dvajsetimi leti na Glasbeni šoli Sežana zaposlila kot učiteljica klavirja in korepetitorka.
Poleg vseh dejavnosti, ki potekajo v okviru šole nedvomno posebno mesto pri razvoju in rasti posameznika in šole predstavlja povezanost glasbenih šol Primorske in prepričana sem, da bomo z vsemi dejavnostmi in zastavljenimi nalogami v okviru Zveze primorskih glasbenih šol nadaljevali.

JERICA RUDOLF - GŠ Vinka Vodopivca Ajdovščina
Jerica Rudolf - na Glasbeni šoli Vinka Vodopivca poučuje petje in z veseljem ugotavlja, da je to delo, ki ga rada opravlja. Fotograf jo je ujel v objektiv v trenutku poročanja na uredništvo Primorskih sozvočji (ha, ha, ...).

EDVARD POPIT - GŠ Postojna
"Sem profesor klavirja in orgel na Glasbeni šoli Postojna. V uredniški odbor so me ob začetku izhajanja Primorskih sozvočij določili sodelavci. Priznam, da se prav posebej nisem branil. Trudim se za redno prisotnost Glasbene šole Postojna v reviji."

JOŽE ŠTUCIN - GŠ Tolmin
Učitelj gl. pouka na OŠ Tolmin in pripravnice ter kljunaste flavte na Glasbeni šoli Tolmin. Sicer piše literarne in glasbene kritike, je pesnik (v maju 2004 je izšla njegova osma knjiga), literarni urednik Primorskih srečanj, član Društva slovenskih pisateljev in član Društva novinarjev Slovenije.

NUŠA GREGORIČ - GŠ Koper
Učim klavir, korepetiram in opravljam dela pomočnice ravnateljice na Glasbeni šoli Koper od leta 1993. Svojemu delu se posvečam z isto ljubeznijo, ki me je v ta poklic pripeljala pred štiriindvajsetimi leti. Rada imam vse, kar diši po posebnih izzivih in me iz mlačnega vsakdana dvigne v svet sanj in vizij. Sovražim ambicioznost za vsako ceno in egoizem in rada sem zraven, ko se dogaja nekaj, kar združuje ljudi. Primorska sozvočja so poskus združevanja in uveljavljanja idej. Tudi, če vedno ne uspe vse tako kot bi želeli, je vredno vztrajati in iskati nove možnosti povezovanja. Za vsako besedo v tem vestnem beleženju dogodkov, predstavitvami uspešnih posameznikov, izrekanju ugotovitev in mnenj, se razkriva trud in želja po potrditvi dela glasbenih šol. Ob jubilejni številki Primorskih sozvočij čestitam vsem, ki s svojo zagnanostjo vztrajate in verjamete v skupne projekte.

DARINKA JUG - GŠ Koper - podružnica Izola
Petinštirideset let in še malo se imenujem Darinka, polovico tega Jug. Toliko let tudi že poučujem klavir na glasbeni šoli v Izoli. V uredniški odbor Primorskih sozvočij sem prišla skoraj po službeni dolžnosti: pred desetimi številkami in do nedavnega sem bila namreč vodja šole in sem povabilo k sodelovanju v tej družbi sprejela kot prijetno dolžnost: prav rada po svojih močeh prispevam k spoznavanju in razumevanju mladih in manj mladih glasbenikov in ljubiteljev umetnosti. Ob izidu desete številke z veseljem ugotavljam, da je ta naša publikacija skupaj z edinstvenim delovanjem Zveze primorskih glasbenih šol kot plemenitnikova krona: v času, ko telo zori, zlato dobiva vse bolj žlahtno patino.
Še veliko ubranih in cvetočih izdaj!

FRIDERIK KING - GŠ Koper
- učitelj kitare na GŠ Koper
- sodelujem pri organizaciji raznih prireditev in tekmovanj
- hobby ... težave z računalniki, izdelovanje tiskovin, spletnih strani ...
- ob prostem času ... se poskušam družit z družino in ko zvečer vsi zaspijo
delam Primorska sozvočja (haha)

BOJAN GLAVINA - GŠ Koper - podružnica Piran
(Il. Bistrica, 1961)
- učitelj klavirja in korepetitor, sicer diplomirani organist
- skladatelj; publicist; zbiratelj not, knjig, raznih publikacij
- v prostem času... ljubitelj znanstvene fantastike, košarke, domačega kruha...
- svoj prvi časopis pod imenom »Novice iz hiše« (po maminem pričevanju)
naredil s sedmimi leti