PRIJETNO SREČANJE V SLOVENJ GRADCU

 

17. maja 2000 smo bili izbrani učenci in učitelji Glasbene šole Ilirska Bistrica v gosteh pri svojih kolegih na Glasbeni šoli Slovenj Gradec. Vodstvi šol sta že prej sklenili dogovor o skupnem koncertu obeh glasbenih šol, ki se je tokrat odvijal v Slovenj Gradcu.

                           Koncert je bil skrbno pripravljen z obeh strani in je bil raznovrsten tako po zastopanih instrumentih, različnih zahtevnostnih stopnjah kot tudi po solistih. Publika je nastopajoče zelo lepo sprejela.

                           Glasbena šola Slovenj Gradec deluje v hiši sredi mesta, kjer se je rodil tudi slavni avstrijsko-slovenski skladatelj Hugo Wolf. Pred nastopom smo imeli priložnost bolje spoznati delo na tej šoli, po nastopu pa so nam gostitelji priredili družabni večer, ki je potekal v toplem in sproščenem vzdušju. Tako smo lahko še bolj poglobili stike med glasbenima šolama, izmenjali izkušnje ter se dogovorili tudi za nadaljnje sodelovanje, z obljubo, da se naslednje leto srečamo v Ilirski Bistrici.

Potovanje v Slovenj Gradec smo izkoristili tudi za prehoden obisk v Glasbeni šoli Velenje, kjer nam je vodstvo šole razkazalo svoje prostore in nas seznanilo tudi z njihovimi učenci in učitelji. Pokazali so nam svoje učilnice opremljen z redkejšimi instrumenti, kot so harfe, citre in tolkala. Ker imajo pri njih orgle dolgo tradicijo, so nam tudi razkazali čudovito orgelsko dvorano ter nam tudi priredili krajši orgelski nastop. Tako smo se imeli možnost tudi na lastne oči prepričati, da Glasbena šola Velenje spada med najlepše in najbolje opremljene glasbene šole.

                           Ilirskobistriški učenci in učitelji se toplo zahvaljujemo ekipi Glasbene šole Slovenj Gradec, ki nam je priredila čudovit sprejem, še posebej pa ravnatelju Branku Čepinu. Prav tako se za bogato preživeti dan zahvaljujemo tudi našemu ravnatelju Balazsu Laszslu.

                           Upamo, da bodo tudi prihodnja Srečanja glasbenih šol Primorske tako dobra, kot je bilo naše srečanje s Slovenj Gradcem in obisk v Velenju.

 

Zorko Antonič