ORKESTER V GARDALANDU

 

Vsakemu otroku, ki je že kdaj slišal za Gardaland, se ob omembi tega zabaviščnega parka zasvetijo oči, usta pa se raztegnejo v širok nasmešek. Tudi na vaji šolskega orkestra v Cerknici se je zgodilo natanko tako. Na moje vprašanje, če bi šli na izlet v Gardaland, sem v odgovor dobila glasen in dolg JAAAAAAAA!!!

Zgodovina šolskega orkestra v Cerknici sega nekaj let nazaj, ko so orkester sestavljali le godalci. V lanskem šolskem letu smo vanj prvič vključili še pihalce in trobilce. Igranje v orkestru je kar naenkrat postalo veliko bolj zanimivo  polnejši zvok in barva orkestra, zanimivejše skladbe pa tudi večja in pestrejša družba. No, vsekakor, za letni koncert in zaključni nastop v Zelšah smo se zelo potrudili in bila sem zares vesela ravnateljevega predloga, da si zaslužimo (tudi za spodbudo) izlet v Gardaland.

Pa smo šli. Zadnjo soboto v septembru smo se že navsezgodaj odpravili iz Cerknice. Vožnja z avtobusom po italijanskih avtocestah je kar hitro minila.

Malo smo še dremali, za dobro jutro pa smo zapeli ob spremljavi kitare.

Gardaland nas je pozdravil obsijan s soncem in obetal dogodivščin in zabave poln dan. Po skupnem ogledu parka smo se razdelili po skupinah in odhiteli vsak tja, kjer se nam je zdelo najbolj zanimivo. Čakali so nas razni vrtiljaki, vožnja s čolnom v džunglo, s hlodom po reki s slapovi, izlet v podzemlje piramide in gusarske ladje... Za tiste malce drznejše pa je bila zagotovo najbolj zanimiva vožnja z Vlakom smrti, Blue Tornado in prosti pad. Skratka, polno zabave za vse starosti in okuse.

V kavbojskem mestecu smo našli čisto prave kavbojce in Indijance. Še nas so malo pobarvali, da smo jim postali podobni.

Kot glasbeniki smo z velikim veseljem prisluhnili tudi različnim glasbenim skupinam, ki so obogatile že tako pestro ponudbo Gardalanda. Pri glavnem vhodu je igral pihalni orkester, v kavbojskem mestecu country violinist, malce naprej pa še skupina črnskih gospel pevcev.

Domov smo se vrnili zelo utrujeni pa vendar polni lepih vtisov in doživetij. Vsi so spraševali samo eno: ali bomo šli drugo leto spet v Gardaland?

 

Mojca Lorber