PRVA NAGRADA ZA KLAVIRSKI DUO CGV KOPER

 

HELENA GARDINA in MAJA PEŠIČ, učenki Centra za glasbeno vzgojo Koper, sta 27 oktobra 2000 v Italiji dosegli izjemen uspeh. Na 5. mednarodnem glasbenem tekmovanju v Manerbiu (Brescia) katerega se je udeležilo 92 glasbenikov iz Italije, Nemčije, Hrvaške, Kube, Koreje, Japonske in Slovenije sta mladi pianistki pod mentorskim vodstvom Nadje Žerjal v kategoriji do 20. let z doseženih 97 točk osvojili prvo nagrado.

Strokovno ocenjevalno žirijo sta še posebej prepričali z vsebinsko in izrazno poglobljenostjo, tako da jima je podelila tudi posebno štipendijo - poleg njiju sta jo med vsemi tekmovalci dobili samo še dve: italijanska pianistka v 1. A kategoriji in korejska pianistka v najvišji kategoriji.

Helenin in Majin

tekmovalni program je vseboval Madžarski ples v F-duru Johannesa Brahmsa in Štiri elemente za klavir štiriročno Bojana Glavine, sicer pedagoga in skladatelja v CGV Koper. Z izvedbo dveh stavkov - Ognja in Vode - iz Štirih elementov sta mladi pianistki navdušili tudi poslušalce na zaključnem koncertu nagrajencev v dvorani Teatra Politeama v Manerbiu.