USPEH KLAVIRSKEGA DUA GŠ IDRIJA

V maju sta na mednarodnem tekmovanju (tekmovalci iz Rusije, Japonske, Poljske, Italije, Madžarske, Koreje, Hrvaške, Slovenije…) v Arenzanu v Italiji zelo uspešno nastopila JAKA ČIBEJ in PRIMOŽ PAVŠIČ iz GŠ Idrija  duo mentorice Maje Tajnšek. Z raznolikim programom sta prepričala petčlansko komisijo in bila v svoji starostni kategoriji (13, 14 let) prva, ter s 93 točkami prejela drugo nagrado. Skupno igro gojita še naprej . Omeniti je treba tudi, da je JAKA ČIBEJ v solo igri tam prejel visoko tretjo nagrado, tako da je bilo zadovoljstvo vseh še večje.

                                                                                                                              Maja Tajnšek

 

Kaj menita tekmovalca:

 

To tekmovanje je bilo moje prvo tekmovanje. Ko smo se odpravili na to dolgo pot do  Arenzana, sem bil precej napet. Kar naprej sem se spraševal kaj bo, če se slučajno zmotim. V Arenzanu smo si najprej našli hotel, nato pa se zgodaj odpravili spat. Upal sem, da bo naslednji dan zame uspešen. Zjutraj smo se odpeljali do dvorane, kjer se je to tekmovanje odvijalo. Najprej so tekmovali mlajši, zatem pa mi.

Na vrsti sva bila midva z Jako. Najbolj sem se bal skladbe Impromptu od Bizeta, saj nisem  vedel, če mi bo uspelo to skladbo zaigrati brez napake. To mi je uspelo in bil sem zelo zadovoljen. Sodniki so nama dodelili 93 točk in s tem 2. nagrado.

                                                                      

Primož Pavšič

 

Ob 10 uri smo se zbrali v Idriji. Do Arenzana smo se vozili 7 ur. Bil sem živčen. Mama me je pomirjala. Vedel sem, da bo to čisto tako kot na prejšnjih tekmovanjih, a trema je stvar, ki se je nikoli ne znebiš. Prespali smo v hotelu in drugi dan po zajtrku odšli v dvorano. Malo smo še preizkusili klavir. Bil je precej slab. Kmalu se je začelo tekmovanje. Vse je bilo v redu. Učiteljica naju je s Primožem zelo pohvalila. Upam, da bom lahko šel še kdaj, saj je bilo super!

 

Jaka Čibej