GLASBENO LITERARNI UTRINKI NA VRHNIKI

 

            Glasbena šola Vrhnika praznuje v šolskem letu 2000/01 jubilejno petindvajseto obletnico ustanovitve. Tako smo v tem letu pripravili že vrsto uspešnih nastopov. Letos smo na novo ustanovili Mladinsko pihalno godbo pod vodstvom našega dolgoletnega učitelja profesorja Marjana Stropnika in imeli že prvi zelo uspešen nastop.

            V počastitev dvestote obletnice rojstva Franceta Prešerna smo povabili med nas odličnega gledališkega igralca Andreja Kurenta in imeli literarno-glasbeni happening na temo: Glasba in pesmi devetnajstega stoletja.V sodelovanju z vrhniško knjižnico in osnovno šolo pa večer Prešernove poezije in glasbe.

            Letos je še eno jubilejno leto – stopetindvajseta obletnica rojstva Ivana Cankarja. Tako smo skupaj z vrhniškim skladom za ljubiteljsko kulturo pripravili literarno-glasbeni večer. Umetniško besedo – Cankarjeve črtice, je oblikoval vrhniški recitator Janez Smrtnik. Komorno glasbo pa sta prispevali profesorica Vesna Jelovšek s triom flavt in Vesna Soban z duetom kitar in solo kitaro. Zanimanje Vrhničanov za take večere je veliko in publika nas je nagradila z navdušenim aplavzom.

            Tako sooblikujemo kulturni utrip na Vrhniki z vse pestrejšimi glasbenimi programi. Že dolgo vrsto let pripravljamo koncerte za predšolske in šolske najmlajše poslušalce in tako je zanimanja za naše muziciranje vedno veliko in ne dvomimo, da bo v prihodnosti kako drugače.

 

Vesna Soban