NOVI USPEHI BISTRIŠKIH MLADIH GLASBENIKOV

 

            Že od leta1990, ko je Mikuletič Matjaž (pozavna) kot prvi predstavil našo Glasbeno šolo na kakšnem tekmovanju, smo se že navadili, da vsako leto kakšen od naših učencev prinese kakšno priznanje ali nagrado z regijskih ali državnih tekmovanj. Priznanja in nagrade so prinašali harmonikarji, trobilci, pevci, pianisti in pihalci. To leto so to bili spet pihalci, učenci naše Glasbene šole, na tekmovanju v Novi Gorici in Kopru.

            2.marca v Novi Gorici je bil uspešen profesor Milan Matičič s svojimi učenci na instrumentu saxofon in to:

UROŠ ŠESTAN, alt saxofon - 1.C kategorija  PRIZNANJE

ANJA VILOTIČ, alt saxofon  1.B kategorija  BRONASTO ODLIČJE

JURE ŠAJN, alt saxofon  1.B kategorija  SREBRNO ODLIČJE

marca v Kopru pa je bil uspešen pedagog profesor Adnan Zubčević s svojim učencem

na flavti GAŠPERJEM DOLGANOM, ki si je v 1. B kategoriji priboril ZLATO ODLIČJE in bo našo Glasbeno šolo zastopal na državnem tekmovanju TEMSIG. *

           

V tem zapisu je pomembno poudariti veliki uspeh mladega Gašperja, ki je program, za katerega je potrebno ˝garati˝ najmanj štiri leta, obvladal v pičlem letu dni, kajti Gašper je prvič začel igrati prečno flavto prve dni meseca marca leta 2000. Kljub nespornemu talentu mladega Gašperja je potrebno poudariti veliko vlogo pedagoga profesorja Adnana Zubčevića, ki je s svojim širokim znanjem in tenkočutnostjo rojenega pedagoga znal Gašperju nuditi vse potrebno za navedeni uspeh.

            Treba je pohvaliti tudi Gašperjevo mamico Mirjam, tudi uspešno pedagoginjo naše šole, ki je v pravem trenutku, pa tudi v kriznih trenutkih s svojo strokovnostjo znala podpreti svojega sina Gašperja. Ta primer nam govori, da je za uspeh zelo pomembno sodelovanje med starši in pedagogi.

            Pohvala gre tudi mladi nadebudni korepetitorki Damjani Skok, ki je zelo prrizadevno spremljala vse naše tekmovalce.

            Kaj na koncu še reči? Uspeh naših pihalcev je dokaz kontinuiranega dela na naši šoli in darilo tej šoli, ki v široki paleti svojih aktivnosti pričakuje svoj 50. rojstni dan.

Josip Grgasović

 

* Opomba uredništva:

Na 30. TEMSIG-u je Gašper med 26-timi tekmovalci dosegel odlično 4. mesto in srebrno plaketo.