GLASBENI UTRIP NA VRHNIKI

 

Že polovico tega šolskega leta je tako rekoč za nami. Kaj se je dogajalo na Vrhniki v tem času? Sklad za ljubiteljsko kulturno dejavnost Vrhnika organizira veliko prireditev, od gledaliških predstav, slikarskih, kiparskih do koncertov. Tudi Cankarjeva knjižnica Vrhnika organizira marsikakšen kulturni dogodek, glasbena šola pa ji priskoči na pomoč s kakšnim glasbenim vložkom.

Tako smo sodelovali ob dnevu knjižnice 1. oktobra 2001 z glasbenimi točkami kitarskega skladatelja Tarrege in skladbami anonimnih skladateljev 16. stoletja. Sodelovali smo pri literarnem večeru pisatelja Janka Šifrerja, ravno tako s kitarskima skladbama, Romanco anonimnega avtorja in Spagnolettom 16. stoletja. S tem kitarskim programom sem kar sama priskočila na pomoč, ker na začetku šolskega leta, kot vemo, učenci še nimajo pripravljenih skladb za nastop. Glasbena šola je sodelovala tudi v vrtcu na prireditvi dneva odprtih vrat in sicer s kitarističnimi točkami ljudskih pesmi nižjih letnikov in triom flavt z Mozartovim Rondojem. V novembru pa smo s knjižico sodelovali na literarnem večeru ob predstavitvi knjige o gradu Bistri. Nastopil je odlični trio flavt pod mentorstvom prof. Vesne Jelovšek.

            V petek, 7. decembra 2001, pa je naš Big band pod vodstvom dirigenta Tomaža Grintala popestril večer ob praznovanju 20. obletnice Osnovne šole Log-Dragomer. Koncert je bil res izjemen in z navdušenjem sprejet.

            Dne 21. decembra 2001 pa smo pripravili božični koncert za učence osnovne šole Ivana Cankarja na Vrhniki.

 

Vesna Soban