KLAVIRSKI VEČER MLADEGA PIANISTA MARKA HLADNIKA

 

V dvorani glasbene šole Idrija je bil v soboto, 2.marca 2002,  klavirski večer, ki ga je poslušalcem pripravil učenec desetega razreda Marko Hladnik in s tem koncertom tudi zaključil desetletno  šolanje na idrijski glasbeni šoli.

            Marko Hladnik je učenec četrtega razreda idrijske gimnazije in obiskuje glasbeno šolo že deset let. Ves ta čas je bila njegova mentorica Marija Rijavec. Vsa leta je bil uspešen in marljiv učenec. Pogosto je uspešno nastopal na javnih nastopih šole in drugih prireditvah. Še posebej  je bil uspešen pri predmetu nauk o glasbi, pri katerem je bil zelo ustvarjalen in je sodeloval z različnimi glasbenimi ugankami in drugimi miselnimi vsebinami.

            Za zaključek glasbenega šolanja  sta z mentorico pripravila  program, ki ga je izvedel na samostojnem nastopu, na katerem so se mu pridružili domači, sorodniki, prijatelji, sošolci, profesorji iz gimnazije ter vsi, ki so se odzvali njegovemu vabilu in imajo radi glasbo.Prisotne je s svojim nastopom razveselil in dokazal, da je nadarjen in vztrajen pianist, ki mu glasbena umetnost v življenju veliko pomeni. Tak bo prav gotovo tudi v prihodnosti, četudi ne bo več obiskoval glasbene šole.

 

Stanka Močnik