NASTOPILI SVA NA EPTI V KOPRU

 

15. in 16. novembra 2001 so se v Kopru odvijali Slovenski klavirski dnevi. Udeležili so se jih številni učitelji in učenci iz cele Slovenije.

            Naju, Ano in Špelo, so izbrali , da zastopava GŠ Tolmin v kategoriji štiriročnih skladb. Pripravili sva skladbo Simpatija skladatelja Uroša Rojka.

            Bilo je prvič, da sva šli nastopati tako daleč od doma. Ko sva z najino mentorico Iris Podgornik prispeli v Koper, so nama dodelili učilnico za vadenje. Kako sva bili ponosni, ko sva na vratih zagledali zapisani najini imeni. Ker sva imeli do nastopa še precej časa, sva jo mahnili na krajši potep po mestu.

            Čas najinega nastopa se je naglo približeval in napetost je neustavljivo rasla. Kljub temu, da sva v najino skladbo vložili veliko truda, naju je skrbelo, kako bova izpeljali nastop pred tako številnimi učitelji klavirja. Nenadoma je nenapovedano odpadla točka pred nama in znašli sva se na odru pred množico gledalcev. Bilo naju je grozno strah. Usedli sva se h klavirju in globoko vdihnili. Trema naju je pognala v tako hiter tempo, da sva komaj uspeli skladbo gladko pripeljati do konca. Poslušalci so naju nagradili z velikem aplavzom in čestitke so kar deževale. Bilo nama je prelepo in želiva si še podobnih trenutkov.

 

Ana Leban & Špela Oberstar