Koncert učiteljev Glasbene šole Postojna

 

            Že drugo leto zapored so se na odru Glasbene šole Postojna 29. 11. 2002 predstavili učitelji. To je bil drugi koncert v nizu devetih abonmajskih nastopov. Abonma je novost na naši šoli in obsega koncerte iz cikla Glasbena mladina  Oder ter šolske javne nastope; mednje sodi tudi koncert učiteljev. V polni dvorani so predvsem učenci radovedno pričakovali nastop učiteljev, saj jih na odru redko slišijo. Nastopili so: Melita Nanut, Suzana Furlan Mitev, Snježana Pleše, Saša Crnobrnič, Janez Žnidaršič, Evgen Meleščenko, Edvard Popit, Tomaž Nedoh in Miran Žitko.

            Slišali smo stilno različna glasbena dela. Baročno sonato W.D. Fescha sta predstavila tubist Janez Žnidaršič in pianistka Melita Nanut, Gounodovo Ave Marijo smo slišali v izvedbi flavtistke in ravnateljice Suzana Furlan Mitev ter organista Edvarda Popita. Na klavirju so se predstavili Snježana Pleše s skladbo Rdeči nagelj iz cikla Cvetje, ki je delo hrvaške skladateljice Dore Pejačevič, Edvard Popit s Schumannovo Arabesko op.18 ter Saša Crnobrnič s skladbo Preludij iz cikla Pour le Piano impresionista C. Debussija. Violist Evgen Meleščenko in pianistka Melita Nanut sta izvajala Sanjarjenje H.Wieniawskega. Z navdušenjem smo spremljali nastop saksofonista Tomaža Nedoha in pianistke Melite Nanut, ki sta se predstavila s Fuzzy Bird, sonato T.Yoshimatsuja. Koncert sta sklenila tenorist Miran Žitko in pianistka Snježana Pleše s špansko fantazijo Granada skladatelja A. Lara.

            Če sodimo po številnih in bučnih aplavzih ter čestitkah, ki so jih bili deležni izvajalci, je bil petkov koncert učiteljev zelo uspešen. Z navdušenjem so ga sprejeli predvsem učenci. Upamo in želimo si, da bi učitelji tudi v prihodnje pripravljali podobne koncerte.

V nadaljevanju prispevka si preberite nekaj mnenj naših najboljših kritikov  učencev. Ker so odgovori res iskreni, so jim učiteljice obljubile, da njihovih imen ne bodo objavile.

 

O Janezu Žnidaršiču:

- Učitelj Janez Žnidaršič je igral na tubo, ki je zelo velik instrument in ima smešen ton.

 

O Suzani Furlan Mitev:

- Najboljša je bila naša ravnateljica Suzana Furlan Mitev, ki je na flavto igrala Ana Marijo.

 

O Snježani Pleše:

- Učiteljico, ki je igrala Rdeči nagelj, sem videl na televiziji.

 

O Tomažu Nedohu:

- Všeč mi je bil frajer Tomaž Nedoh, ki se je pred nastopom ustavil v frizerskem salonu in si bradico pobarval rdeče. Igral je zelo hitro in zelo migal. Ko se je utrudil, je bil zasopel in rdeč kot paradižnik.

 

O Saši Crnobrnič:

- Mlada dama, ki je igrala na klavir. mi je bila zelo všeč. Motilo me je, ker je preveč majala z glavo, ampak bilo je zelo dobro. Ta punca igra zelo hitro in spretno s prsti.

 

O Miranu Žitku:

- Nazadnje je nastopil španski pevec Miran Žitko, ki je pel tenor. Morda bo postal operni pevec.

 

Nekaj splošnih ocen:

- Na koncertu mi je bilo zelo všeč, ker so igrali učitelji, ki so mi zelo znani. Skladbe so bile mirne in poskočne.

 -S koncertom sem bil zadovoljen, samo malo predolgo je trajal. Komaj čakam na naslednji koncert.

- Ni mi bilo všeč klepetanje nekaterih učencev ter igranje igric na mobitel. Čez nekaj časa te prav prime, da bi šel k njim in jim jih par povedal. Nasvet za tiste, ki sovražijo glasbene koncerte: ne kvarite drugim lepe glasbe.

- Koncert je bil dolgočasen. Najboljša je bila naša ravnateljica s flavto, lepo je pel tudi Miran Žitko. Drugače pa mi je bil  

  zoprn fant, ki se je v sprednji vrsti kar naprej obračal.

 

 

Mojca Širca Pavčič