Pevski teden v Klancu pri Kozini

 

            Od 27. avgusta do 1.septembra 2002 smo se učenci glasbene šole E.Komela udeležili pevskega tedna v Klancu pri Kozini. Ko sem skupaj s svojimi sošolci z avtobusom pripeljala v dom, nisem pričakovala nič posebnega, a že naslednje jutro sem popolnoma spremenila mnenje o “pevskih počitnicah”. V petih dneh sem se zabavala bolj kot v celem poletju, saj smo peli krasne pesmi in se igrali ves dan. Ob tem sem pobliže spoznala mnogo znancev, ki so se mi prej zdeli antipatični. Ves dan smo se igrali, razen ko so bile pevske vaje, vendar smo tudi takrat nenehno iskali priložnost za šalo ali smeh. Malice so bile predobre, zato smo jedli trikrat več kot običajno, mogoče tudi zaradi jutranje telovadbe, ki smo jo vsi, skupaj z učitelji, malo sovražili. Prvič v svojem življenju sem okusila okusne palačinke, namočene v kavo.

Med eno in drugo vajo smo se v jedilnici igrali družabne igre, kot sta igra Ena in šah ali pa smo se igrali z žogo na dvorišču.

Tudi pevske vaje so bile prijetne in učiteljica Damjana Čevdek je bila z nami vedno zadovoljna. Zvečer smo v spalnicah igrali karte ali pa smo delali sence na steno tako, da smo ugasnili luč in prižgali žepno svetilko. Ko pa so prišle učiteljice ali učitelj kitare, smo se delali, da spimo. Nikoli nam ni uspelo, da bi jih prevarali!

Neko popoldne smo šli v Koper v bazen: tako zelo smo čofotali, se močili in prerivali v vodi, da smo bili zvečer trudni in smo v trenutku zaspali.

V pevskem tednu sem se naučila peti nove pesmi in igrati nove skladbe. V Klancu sem preživela nekaj res čudovitih dni.

 

Noemi Cristiani