Kvintet harmonik CGV na tekmovanju v Pulju

 

            Intenzivne priprave na tekmovanje so dosegle vrhunec z odhodom v Pulj, kjer smo polni pričakovanj nastopili s tekmovalnim programom v kategoriji B, komorne skupine. Zavedali smo se, da bo konkurenca velika, saj je to kategorija, kjer tekmujejo dijaki srednjih glasbenih šol.

            V veliki dvorani Doma hrvatskih branitelja, smo zaigrali Saiberjev Preludij in fugo v a-molu; tri stavke iz suite nemškega skladatelja Hippa ( Ples mišk, Sončni zahod, Polnočni strah-Jutranji svit ) in Špacapanovo Veter z juga.

Dolgo smo čakali na rezultate, saj se je komisija odločila, da posluša vse tri kategorije, šele nato so jih objavili. Naš kvintet, pod vodstvom prof. Erike Udovič Kovačič, ki ga sestavljajo Polona Tominec, Aljoša Žabkar, Anja Segulin, Valentina Vočanec in Andraž Hribovšek, je prejel II. nagrado in želja, da si osvojimo vsaj eno nagrado je bila uresničena. Pulj nam je ponudil toplino in čar, prijateljstvo in glasbo.

            Veselimo se uspeha in pričakujemo nova srečanja in izzive na 31. tekmovanju čez dve leti, saj ima koncertna harmonika  v Pulju enakovredno mesto med ostalimi inštrumenti. Omeniti velja, da izvajajo tu tudi visokošolski študij harmonike, ki ga pri nas žal, ŠE VEDNO ni!!!

 

Valentina Vočanec