Mladi ustvarjalci na koncertu simfoničnega orkestra

 

Poleg internih in javnih nastopov, gostovanj v tujini, tekmovanj, predstavitev inštrumentov in drugih dejavnosti, je naša šola letos prvič vpeljala tudi obisk koncerta profesionalnega orkestra. Obiskali smo koncert Simfoničnega orkestra Slovenske filharmonije in solistov Akademije za glasbo v Ljubljani. Poslušali smo violončelista Gorazda Strliča, ki je izvedel Koncert za violončelo Carla Stamitza, pianistko Ano Jasimovski, violinistko Oksano Pečey, ki je zaigrala virtuozne Ciganske melodije Pabla de Sarasateja in kot zadnji se nam je predstavil Janez Podlesek z Beethovnovim koncerto za violino v D-duru. Vsi štirje solisti so nam pokazali svojo zrelost in resnično predanost glasbi. Zbrali smo nekaj vtisov.

 

              » Šli smo poslušati nastop orkestra Slovenske Filhamonije in štirih solistov Akademije za glasbo. Dva od njih sta igrala violino, eden violončelo in zadnji klavir. Vse soliste je spremljal orkester, ki je bil sestavljen iz godal in pihal. Najbolje je igrala violinistka. V vaje je gotovo vložila veliko truda, zagotovo je talentirana in je začela igrati že zelo zgodaj.

 

 

Da je lažje uspela, so jo vzpodbujali  starši. Nastop mi je bil zelo všeč in z veseljem bi ga poslušala še enkrat.«    Alja Kogovšek

 

              »Člani šolskega godalnega orkestra smo si 13.3.2003 ogledali koncert orkestra Slovenske Filharmonije s štirimi solisti. Igrali so na violončelo, klavir in na dve violini. Vsi godalci smo jih z občudovanjem poslušali. Zdeli so se nam prekrasni in so nas navdušili, ne samo nas, pač pa tudi ostale. Na koncu vsake skladbe smo jih nagradili z bučnim aplavzom. Mislim, da si je v tistih trenutkih prav vsak zaželel, da bi tudi sam igral tako kot oni. Čeprav je bil koncert dolg dobri dve uri, smo odšli zadovoljni. Upam, da se bomo še kdaj udeležili takega koncerta«  

Fani Kavčič

 

              Kljub zelo dolgem koncertu mislim, da smo našim učencem uspešno prikazali koncert profesionalnega orkestra in solistov. Popestrili in polepšali smo jim delo in učenje na naši šoli. Vsi si želimo, da bi obiski takih koncertov postali del našega vsakdana.

 

Nina Demšar