Nastop študentov Akademije za glasbo z deli W.A. Mozarta

 

V mesecu decembru 2002, ki je že sam po sebi nekaj posebnega, saj se staro leto poslavlja in smo vsi v pričakovanju novega, so na Glasbeni šoli Frana Gerbiča v Cerknici gostovali študentje klavirskega oddelka Akademije za glasbo, iz Ljubljane. Njihov mentor je red.prof. Igor Dekleva. Predstavili so se s skladbami za klavir štiriročno W. A. Mozarta po priloženem programu.

Zaslužijo si vso pohvalo, saj so s svojo mladostno zagnanostjo, tehnično in interpretacijsko dovršenostjo povsem zadovoljili poslušalce.

Po končanem nastopu smo ob prigrizku malo poklepetali. Prof. Igor Dekleva je povedal, da se s tovrstno komorno igro ukvarja že 15 let. S svojimi študenti veliko nastopa, tako doma, kot tudi v tujini. Izmed odmevnejših nastopov velja omeniti klavirski duo, ki ga sestavljata Tadej Horvat in Miha Haas, ki je marca 2003 nastopal na Mozarteumu v Salzburgu. V seriji internacionalnih koncertov se je zvrstilo pet različnih akademij iz celega sveta; na enem se je predstavila Akademija za glasbo iz Ljubljane. Poleg klavirskega dua je nastopil tudi TRIO MARAKLE z deli slovenskih skladateljev.

 

Mladim pianistom in njihovemu mentorju želim še veliko uspešnih nastopov.     

 

 

Tatjana Škerlj